Je libo kousek dortu?

KousekDortu.cz

Dorty, koláče, bonbóny, sladkosti …

Tipy na nejlepší dárky pro vaše blízké.

Čokoláda na vaření

Čokoláda na vaření z Lidlu

Kromě kvalitní čokolády hořké, mléčné a bílé používám i čokoládu na vaření. Proč ne, když je dobrá. A tahle dobrá je. Vlastně už skoro ani jinou nepoužívám. Obsahuje 52 % kakaa, což se u konkurenčních značek rozhodně často nevidí, někdy ani u běžných hořkých čokolád ne. Nádherně voní i chutná, balení má 200 g, takže chvíli vydrží, a není drahá (asi 28 Kč). Navíc co čtvereček, to 10 g, tak není ani třeba vážit. Koupit se dá v Lidlu.

Jinak se dají dobré čokolády pořídit v cukrářských e-shopech. Mají tu výhodu, že bývají skutečně dobré, a navíc jsou ve formě malých pecek. Nic tedy nemusíte lámat a malé kousky se rychle rozpouštějí. Celkově také čokolády vyjdou levněji, protože kdybyste stejně kvalitní čokoládu kupovali v tabulce, platili byste i zpracování do oné tabulky, následné balení do celofánu a papíru, a v neposlední řadě i značku, tudíž mediální propagaci. Pecky jsou nasypány v obyčejném igelitovém pytlíku, ve větším balení a vy tak platíte opravdu jen produkt.

Komentáře: 6

Michaela
3.7.2014 15:29

Hledala jsem v Lidlu, leč marně. Ale narazila jsem tam na čokoládu 74% za 22 korun, což je moc dobrá cena, pokud se někomu zrovna nechce objednávat z internetu velké balení. 🙂

Eva
4.7.2014 7:23

Není možná. Že by ji v některém z obchodů neměli??? Ale mají ji nikoli u čokolád, nýbrž v sekci, kde je pudink, prášek do pečiva, želatina, mandle a takové věci.

Michaela
5.7.2014 12:05

Tak to já se tam vypravím po víkendu znova a podívám se důkladněji. Přesně od této značky jsem mezi čokoládou zahlédla i bílou, proto jsem si říkala, že ji nejspíš nemají.

Štěpánka
4.5.2015 11:56

Tahle čokoláda bývá v oddělení surovin pro pečení: vanilkový cukr, kypřící prášek a pod. Nehledejte ji mezi cukrovinkami:-)

Honza
13.2.2017 13:43

To mě těší, taky jsem vybral tuhle čokoládu na vaření z Lidlu. FÍGL: Ona není mezi čokoládama, ale u kypřicího prášku v koutku na vaření, proto ji řada lidí nemůže najít. Ještě bych dodal, že její výhodou je konzistence a složení. Je to pravá čokoláda z pravého kakaového másla, neobsahuje žádné náhražky (na rozdíl od opravdu hnusné čokolády na vaření značek Orion, Figaro a spol., které jsou nastavované levnými nekvalitními tuky, jako je palmový a bambucký)

Pokud chci čokoládu aromatičtější, tak volím (taky v Lidlu) zelenou JD.Gross Amazonia 60% – vyhrála v testu, profi kuchař ji zvolil jako nejlepší pro dezerty, má vynikající aroma a konzistenci.

Eva
14.2.2017 18:53

Snad ji Lidl nikdy nepřestane prodávat, to by byl asi problém. 🙂 Čokoládu Gross taky občas koupím, ale mlsáme ji jen tak, je vážně dobrá.

Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.


Kousek dortu
Rybí oko
Eva@KousekDortu.cz
© 2013-16 KousekDortu.cz

Navrženo pro mobily