Extra čokoládové muffiny
- 125 g změklého másla
- 210 g třtinového cukru
- 80 g kvalitního kakaa
- 1 lžička vanilkové pasty
- špetka soli
- 2 vejce
- 100 ml zakysané smetany
- 170 ml mléka
- 250 g celozrnné jemně mleté mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 120 g hořké čokolády
- V míse smíchám máslo, cukr, kakao, špetku soli, vanilkovou pastu a vejce a šlehám, dokud hmota není hebká a nadýchaná.
- Vmíchám mléko a zakysanou smetanu, a nakonec přidám prosátou mouku s práškem do pečiva. Vmíchám čokoládu nakrájenou na kousky, rozdělím do košíčků na muffiny a upeču při 160°C.
Asi jako mnoho ostatních jsem při pečení muffinů začínala s bábovkovými těsty a podobně, a vůbec jsem nechápala, jak si na to ti Američani můžou naložit kopec máslového krému. Pak jsem vyzkoušela recept na muffiny a to těsto bylo hrozně suché. Myslela jsem, že jsem špatně převedla jejich měrné jednotky, ale další recepty dopadly stejně. Muffiny jsou prostě suché a ten krém má tudíž své opodstatnění. Nicméně my je stejně radši bez něj, dáme si je s kafem k snídani a jsme spokojeni. Tyhle muffiny jsou opravdu super čokoládové, a to si ještě klidně můžete té nasekané čokolády přidat. Navíc se můžete utěšovat, že jsou i zdravé, vždyť je tam celozrnná mouka, hnědý cukr, hořká kvalitní čokoláda… samé dobré věci, ne?
Komentáře: 3
Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.