Je libo kousek dortu?

KousekDortu.cz

Dorty, koláče, bonbóny, sladkosti …

Tipy na nejlepší dárky pro vaše blízké.

Kuchařku „Je libo kousek dortu?“ můžete koupit v knihkupectví.

Domácí čokoládový pudink

čokoládový pudink domácí

  1. Mléko naliji do kastrolu, v němž budu pudink vařit. Nasypu do něj škrob a dobře metlou rozmíchám, aby se škrob rozpustil – to není problém, škrob se v tekutinách rozpouští snadno, nezůstávají žádné kousky. Pak do mléka proseji kakao přes jemné sítko a opět metlou rozmíchám – to už jde hůř, protože jemné kakao se do mléka zapracovává pomalu, chce to dobře metlou prošlehat. Nakonec ještě přisypu cukr a přidám vanilku podle oka a chuti – jedno jestli extrakt, pastu nebo sušenou vanilku.
  2. Dám to na plotnu vařit. Stále míchám a zahřívám. Když tekutina začne vřít, zhoustne, a já snížím oheň na nejmenší stupeň. Za stálého míchání vařím ještě jednu minutu.
  3. Zhoustlý pudink odstavím z plotny a přidám do něj máslo a čokoládu nalámanou na kousky. Míchám, dokud se obojí nerozpustí. Pudink hned naliji do mističek a nechám vychladnout.

čokoládový pudink domácí

Tipy: Cukru v pudinku není mnoho, takže na někoho možná bude málo sladký. Oslaďte si ho proto podle vlastní chuti. Z vlastní zkušenosti můžu ale říct, že i s málem cukru to jde. První sousto bylo jakože „ten pudink je málo sladký“. Druhé sousto – „ono to vlastně docela jde“. A při třetím už mi to přišlo akorát. Ale uvidíte sami. Každopádně je takovýto pudink mnohem lepší než ten z prášku, to bez pochyby. Recept nemusíte dodržovat přesně, záleží na vás, já si ho vymyslela víceméně od boku. Díky tomu, že kromě čokolády je v něm i kakao, je chuť výrazně čokoládová a přitom pudink příliš neztuhne – to by nastalo, kdybych kakao vynechala a nahradila ho větším množstvím čokolády, protože čokoláda po vychladnutí tuhne. Také se na rozdíl od toho průmyslového pudinku neudělal tak tlustý škraloup. Jestli máte pudink rádi a ještě jste domácí nezkoušeli, jděte určitě do toho.

Kromě čokoládového pudinku můžete zkusit i recept na domácí pudink karamelový nebo vanilkový.

Komentář:

Anonym
3.8.2017 18:40

jj

Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.


Kousek dortu
Rybí oko
Eva@KousekDortu.cz
© 2013-16 KousekDortu.cz

Navrženo pro mobily