Rumové myšky
Tohle je klasický příklad, jak využít zbytky, když peču dort. Zůstanou skrojky dortového korpusu, který je třeba seříznout do roviny, zůstane i nějaký krém. Takže to smíchám a podle situace přidám další věci. Takovéto směsi se říká též punčovina a používá se na obmazání a zarovnání dortu, aby to nebyl jen samý krém, nebo se z ní dají dotvarovat některé detaily na dortu.
V případě rumových myšek mi zůstal kakaový korpus s marcipánem a ganachový krém z hořké čokolády. Takové věci by byl hřích vyhodit, takže jsem přidala ždibec másla, mleté lískové oříšky, vydatně zalila rumem, a pak už stačilo JEN vytvarovat tělíčka, nechat je zatuhnout, obalit mandlovým marcipánem a dozdobit. Byla to docela piplačka, ale výsledek mě (a nejen mě) potěšil, takže to za tu námahu stálo.
Na stejném principu jsou založena i dortová lízátka, tzv. cake pops. Kuličky hmoty se napíchnou na lízátkovou špejli, namočí se do čokoládové polevy, posypou nějakým zdobením a nechají zaschnout. Ale u nás ujíždíme na marcipánu, takže to dělám trochu složitěji.
Komentář:
Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.