Vanilkové muffiny s kousky čokolády
Recept
- 100 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 3 vejce
- 70 ml mléka
- 40 g zakysané smetany
- 1 lžička vanilkové pasty
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- asi 80 g hořké čokolády
- Máslo s cukrem utřu do pěny. V misce rozšlehám vejce, promíchám je s mlékem, smetanou a vanilkou, a postupně je zašlehám do másla. Nakonec proseji a vmíchám mouku s práškem do pečiva a solí, až se vše spojí v hladké těsto.
- Čokoládu nasekám na kousky a promíchám s těstem. Těsto dám do formiček na pečení a peču při 170°C asi 20 minut dozlatova. Pokud je potřeba, obrátím v půlce doby pečení plech, aby se muffiny propekly rovnoměrně.
Tipy: Muffiny se dají samozřejmě upéct i bez čokolády. Pokud použijete pravou vanilku nebo alespoň kvalitní extrakt, je sama vanilková chuť plně dostačující, hořká čokoláda to však příjemně doplní. Místo hořké čokolády se dá použít i čokoláda mléčná, nebo např. borůvky, maliny či sušené meruňky.
Komentáře: 11
Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.