Je libo kousek dortu?

KousekDortu.cz

Dorty, koláče, bonbóny, sladkosti …

Tipy na nejlepší dárky pro vaše blízké.

Kuchařku „Je libo kousek dortu?“ můžete koupit v knihkupectví.

Zajímavé knihy

Stále je co se učit. A nejlepším pomocníkem zůstává ještě pořád stará dobrá kniha. Ty nejzajímavější kuchařky (alespoň pro mě) mám v samostatných příspěvcích, protože si to zaslouží, ale je dost jiných, též velmi inspirujících titulů, které budou určitě i dobrým dárkem pro všechny amatérské a poloamatérské nadšené cukrářky a cukráře.

 

Pečeme sváteční sladkosti – Jitka Kinterová

kniha_kinterova

Paní Jitka Kinterová je stejně jako já pečicí samouk a nadšenec, a poštěstilo se jí vydat vlastní knihu receptů. Zaměřuje se na drobné cukroví a stačí se podívat na fotky, aby bylo každému jasné, že to umí opravdu dobře. Svatba, Vánoce, Velikonoce, výročí – žádný svátek vás už nezaskočí, protože celou rodinu i přátele ohromíte výbornými domácími zákusky a cukrovím, které nejen chutná, ale i hezky vypadá. Můžete se nejdřív podívat na stránky Jitky Kinterové http://www.domacitvoreni.estranky.cz/, projít si galerii obrázků, recepty a až se dostatečně pokocháte, není nic snazšího než si její kuchařku koupit ZDE a zkusit si to sami.

 

Zdobení dortů – Autumn Carpenter

kniha_zdobeni_dortu

Úžasná kniha, ve které se dozvíte snad vše o dortech. Dostala jsem tuto knihu v angličtině netušíc, že brzo vyjde i česky – nu což, aspoň si prosvištím slovíčka. Kniha je naprosto vyčerpávající – je tu základní přehled pomůcek, základní recepty (ale opravdu jen ty nejzákladnější, např. na krém) a techniky, návod na správné potažení dortu potahovací hmotou, a nepřeberná škála možností zdobení dortu a muffinů čili cupcakes. Je tu zdobení krémem trezírovacími špičkami, zdobení královskou glazurou, modelování květin i figurek, airbrushing, práce s čokoládou… zkrátka vše, co k základům zdobení dortu patří, a ještě doplněno názornými edukativními obrázky. Ceny se nelekejte, kniha je totiž velká a tlustá. Podívejte se na ni ZDE.

 

Sladký design – Hana Rawlings

sladký design

Hana Rawlings strávila nějaký čas v Austrálii, kde absolvovala kurz ve vyhlášeném studiu Planet Cake (možná znáte z pořadu na Prima Love) a seznámila se s dorty a jejich zdobením. V tomto umění se zdokonalila až na nejvyšší úroveň, mnozí už možná její dílo obdivovali na blogu a nyní konečně tyto cenné zkušenosti předává dál v krásné publikaci s výmluvným názvem. Kniha obsahuje základní recepty na těsta a krémy, ale podstatou je naučit dělat krásné potahované dorty, nebo třeba i cupcakes, dortová lízátka cake pops či sušenky. Poradí, jak pracovat s potahovými hmotami, ganache nebo třeba bílkovou polevou (královskou glazurou), a to tak, aby výsledky vypadaly profesionálně. Deset kapitol je tematicky pojato a pomocí podrobných návodů a fotopostupů tak můžete stvořit dorty a dezerty pro maminku, tatínka, děti, ale i svatební, jarní nebo zimní. Kupujte TADY.

 

Dorty a dezerty

kniha_dorty

Tato kuchařka z edice Apetit skýtá recepty na všemožné druhy dortů a dezertů, a co je příjemné, obsahuje nejen rady např. o zdobení dortu, ale i takové základní poučky, jak správně vyšlehat bílky nebo rozpustit čokoládu. Pro někoho samozřejmosti, ale pro začátečníka věci k nezaplacení. I ti pokročilí si ovšem přijdou na své. Krásné fotky jsou tu také. K dostání ZDE.

 

Láska prochází kuchyní – Denisa Bartošová

kniha_jedle_darky

Autorka je vášnivá kuchařka, ale také stylistka a designérka, takže to vše spojila dohromady a výsledkem je kniha návodů na jedlé dárky. Těmi jsou např. sušenky, marmelády nebo ochucené oleje, zkrátka samé dobroty, které jsou jako dárek nejvhodnější. Publikace obsahuje nejen recepty, ale i návody na balení (v příloze najdete krabičky, kornouty, jemnovky apod.), a je rozdělena tematicky podle měsíců. Na prestižní soutěži Gourmand World Cookbook Awards 2014 získala tato kuchařka první místo v kategorii design. Ke koupi ZDE.

 

Lahodné dárky – Jess McCloskey

kniha_lahodne_darky

A ještě jeden tip na jedlé dárky. Jejich výroba je popsána opravdu důkladně, od nákupu surovin přes samotnou přípravu až po balení a aranžování. Jsou tu opět recepty např. na marmelády, ale také na různé bonbóny, a tentokrát pocházejí z anglosaské oblasti, tudíž pro nás něco nového. Není to typická kuchařka, takže balení jedlých dárků je věnována důležitá část knihy, tak aby vás nepřekvapilo, že kromě receptů se budete učit krok za krokem skládat např. krabičku. Postupy jsou jednoduché a fotografie tak lákavé, že si možná budete chtít vyrobit něco jen pro sebe. Kniha se dá koupit ZDE.

Bez komentářů

Dosud bez komentářů. Budete první.

Jméno, e-mail, ani stránku nemusíte vyplňovat. Vložený e-mail nebude zveřejněn ani nikomu předán, může být použit pro získání obrázku avataru ze služeb třetích stran. Pokud chcete mít u komentáře lepší obrázek, použijte gravatar.com. Odesláním komentáře nám udělujete právo k jeho zveřejnění i k cenzuře.


Kousek dortu
Rybí oko
Eva@KousekDortu.cz
© 2013-16 KousekDortu.cz

Navrženo pro mobily